Mucenici muntenesti

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Mucenici muntenesti

Ingrediente

  • -4 pungi de mucenici
  • -2 portocale (coaja de la ele)
  • -1 lamaie (coaja de la ea)
  • -4 plicuri zahar vanilat
  • -2 esente de rom
  • -200g miez de nuca
  • -scortisoara (pe care am uitat s-o pun in poza)
  • -1kg zahar

Mod de preparare

Se desfac pungile cu mucenici si se pun in tava de la cuptor in cuptor ca sa se mai usuce un pic, apoi se pun in 6 litri de apa clocotita si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Dupa ce au fiert se pune zaharul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se lasa la racit. Dupa ce compozitia s-a racit se pune coaja rasa pe razatoarea mica de la cele doua portocale, coaja rasa tot pe razatoarea mica de la lamaie, esentele de rom, zaharul vanilat, nucile date prin masina de tocat nuci si scortisoara dupa gustul fiecaruia. Cand eram mai tanara optuletele le faceam din aluat de taitei cu masina speciala, dar acum nu mai am timp. Pacat. Ieseau foarte frumosi, dar trebuiau facuti inainte cu cateva zile ca sa se usuce. Imi iau angajamentul ca la anul voi face cu aluat facut de mine (dar cu ou). In timpul de preparare am luat si timpul de racire a compozitiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise