Mucenici(sfintisori)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mucenici(sfintisori)

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 kg faina 000
  • 6 oua
  • 300gr zahar
  • 100gr drojdie proaspata
  • 900 ml lapte
  • razatura de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite de sare
  • 150 ml ulei
  • 2 oua pentru uns
  • sirop
  • 1 kg zahar
  • 1,8 l apa
  • razatura de lamaie
  • esenta rom sau vanilie
  • decor
  • miere de albine
  • nuca macinata
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Peste faina cernuta adaugam drojdia pe care am dizolvat-o cu doua linguri de zahar,apoi punem ouale amestecate cu zaharul , sarea ,razatura de lamaie si esenta de vanilie.Incepem sa framantam adaugand laptele cald incetul cu incetul pana ce obtinem un aluat de o consistenta elastica.Adaugam si uleiul putin cate putin pana ce aluatul nu se mai tine de mana.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul apoi il portionam in bucati potrivite.Formam fitile lungi pe care le impletim in opturi.Se aseaza in tava se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit.

Fintisorii calzi ii scufundam in siropul care in prealabil l-am fiert si racorit,apoi ii ungem cu miere de albine si ii tavalim prin nuca macinata amestecata cu nuca de cocos

Din aceste cantitati mi-au iesit 35 de bucati destul de mari

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise