Ingrediente
Pentru aluat:700g faina,50g margarina,2 linguri ulei,100g zahar,50g drojdie,esenta de portocala(lamiie sau vanilie)., Pentru umlutura:500g nuca macinata,50g zahar,coaja de portocala(lamiie),200g miere., Pentru sirop:500ml apa,100g zahar si esenta de portocala(lamiie sau vanilie).
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
33 voturi
Mod de preparare
Fierbi o cana de apa cu 100g zahar si esenta si o lasi un pic la racit.Topesti margarina si o amesteci cu uleiul.Amesteci maiaua cu faina adaugi siropul si margarina in timp ce framinti(pina nu se mai lipeste de mina).Se lasa la crescut cam 30 de min.
Intinzi o foaie pui umplutura o faci sul si ii dai forma de 8.Se pun in tava unsa cu ulei si se lasa 20 de minute la crescut,apoi se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Se lasa un pic la racit ii teci prin sirop,ii ungi cu miere si presari nuca.