Muffin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Muffin

Ingrediente

  • (ies exact 12 bucati, cantitatea perfecta pentru o tava obisnuita de muffins)
  • •3 oua
  • •1 ceasca (pahar) de 150 de ml. cu zahar
  • •1 plic de zahar vanilat
  • •75 de ml. de
  • •1, 1/2 ceasca de faina + 1 – 2 linguri de faina in plus (masurati cu aceeasi ceasca)
  • •1 lingurita de praf de copt
  • Optional:
  • •adausuri dupa gust: eu am folosit azi bucatele de ciocolata (cam 50 de grame) + 2 linguri de coaja de portocala confiata, se potrivesc bine murele, afinele etc.
  • •zahar praf pentru finsat sau o glazura de ciocolata, serbet etc.

Mod de preparare

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un bol. Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare pana ce ouale spumeaza si se formeaza o crema destul de consistenta (vreo 5 minute). Se adauga uleiul in fir subtire (ca la maioneza) si se mixeaza in continuare pana ce se incorporeaza complet. Se adauga faina – mai intai 1 cana si jumatate, daca mai e nevoie se mai adauga 1 – 2 linguri - si praful de copt, apoi adausurile, daca doriti, eu am adaugat ciocolata bucatele si coaja de portocale confiata. Se amesteca compozitia, care trebuie sa fie ceva mai consistenta decat un pandispan, cam de vascozitatea unui chec .Se imparte compozitia in mod egal in gaurile unei tavi pentru muffins (sau in forme individuale), de preferat sa folositi hartii speciale pentru muffins sau, daca nu aveti, ungeti formele cu unt si presarati cu faina.Se da tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cam pentru 25 de minute. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii iar mijlocul sa fie bine copt (testul cu scobitoarea e cel mai relevant).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise