Muffins cu coacaze rosie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Muffins cu coacaze rosie

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 150g zahar(de preferinta pudra)
  • - 1 pac. zahar vaniliat
  • - 1 lamiie-coaja
  • - 100ml ulei cu gust neutral
  • - 200 ml lichior de oua(acesta se poate inlocui cu alt lichior, cu iaurt simplu sau asortat,sana...)
  • - 225g faina
  • -1 pac. praf de budica de vanilie
  • - 3lc praf de copt
  • ~~~~~~~~~~~~~
  • - 100-200g boabe de coacaze(pot fii si alte fructe)(eu am pus doar 100g, ca Balaurii mei nu le place coacazea in prajituri, numai asa cu zahar/inghetata si frisca,precum un desert)

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul,zaharul vaniliat pina devin precum o spuma si foarte deschisa la culoare.In timpul mixarii se introduce treptat uleiul urmat de coaja de lamiie.

Faina se amesteca cu praful de copt si budinca de vanilie, dupa care se cern peste masa de oua.

Din acest moment ingredientele se amesteca cu o lingura atit doar cit sa cuprinda masa lichida pe cea solida.

Prin acesta procedura luatul ramine cit de cit aerat si la copt creste mult mai mult.

Masa de muffins obtinuta se imparte in ca. 18 forme de muffins(depinde de marimea tavilor),care in prealabil au fost bine unse si infainate, sau cu pesmet presarate sau cu hirtiute speciale pentru muffins.

Deasupra se presara boabele de coacaze care in prealabil s-au trecut prin faina.

Se introduc in cuptor si se coc la o temp. de 180°C ca 20-25 min.

Dupa coacere, se lasa la racit in tavi ca 10 min. dupa care se scot si se lasa sa se racesasca complet pe gratarul de bucatarie,

Se servesc presarate cu zahar pudra ,glazura de albus de ou, de fondant alb..... eventual si cu o caciulita de frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise