Reteta am gasit-o pe blogul lui Teo (Teo\'s Kitchen) si am modificat-o usor de tot. Cum am procedat:
Am dat drumul la cuptor (pentru ca sa iasa briosele, e foarte important ca acesta sa fie bine incins). In reteta originala scria de 180 de grade - eu am cuptor cu gaz, asa ca l-am fixat pe la jumatate spre minim...
Am pus separat intr-un castron faina cernuta cu jumatate de plic Garanti - amestec pentru aluaturi de la Dr. Oetker. Mie imi place amestecul ff mult, contine praf de copt si drojdie, cred, iar prajiturile cresc intotdeauna frumos si au gust bun.
Mai intii, am batut bine ouale, am adaugat treptat zaharul. Unul l-am topit, l-am lasat sa se racoreasca putin si l-am pus si pe el peste oua si zahar. Am stors zeama cam de la 1 portocala si jumatate (in reteta initiala se specifica 200 ml suc de portocale - avantajul cind se stoarce portocala este ca, pe linga sucul natural, mai ajunge in prajitura si ceva pulpa de portocala...). Am turnat apoi faina, am pus coaja de portocale, putina de lamiie, putina esenta de portocale. A iesit un aluat destul de lichid, pe care l-am turnat in tava cu forme de briose, captusite cu hirtie de briose. Am pudrat cu scortisoara. Briosele au stat in cuptor, la foc mediu, circa 15 minute. Au crescut foarte frumos, dupa cum se poate vedea in poze.
Sint delicioase, mai ales la micul dejun, in combinatie cu o cafea tare, care evidentiaza foarte subtil aroma portocalei.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii