Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam 2 minute, apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare. Adaugam si coaja, zeama si pulpa de portocala si mixam.
La final incorporam faina amestecata cu praful de copt mixand pe treapta cea mai mica sau amestecand cu o spatula.
Cu o lingura umplem pe trei sferturi 12 forme de silicon (sau 12 cosulete de hartie asezate in forme de muffins) pe care le asezam intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde (in cuptor lasati tot cate 20 sec, scoateti si ametecati si repetati pana se topeste ciocolata)
Turnam ciocolata inr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si ornam.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii