autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Muffins de Caipirinha

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 15 octombrie 2011

Ingrediente
Pentru 12 unitãti, margarinã pt uns forma sau formele, 3 limete si 260 gr fãinã, 2 lingurite ( de ceai) praf de copt, 50 gr fulgi de porumb, 50 gr ciocolatã albã rasã, 150 gr zahãr brun, 1 plic zahãr vanilat, 100 ml ulei, 300 gr iaurt natural, 50 ml cachaça ( bãuturã brazilianã spirtuasã din trestie de zahãr), 150 gr zahãr pudrã, colorant alimentar verde, fulgi de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Muffins ( globetrotters) au fost la început biscuiti englezesti pt. ceai, pe care primi misionari iau introdus în America.
Cu timpul au apãrut muffins dulci sau sãrati ( bacon, legume...)fiecare regiune a creat propria specialitate : sirop de artar în New Ingland, piersici( Georgia),ardei iute si fãinã de porumb în New Mexico...
Prepararea lor este foarte simplã, nu este nevoie de mixer.
Nu trebuie amestecat mult aluatul trebuie pus la copt imediat,altfel vor iesi seci si tari.
Muffinsi pot fi deasemenea congelati în pungi de plastic pe un timp de maxim 3 luni.
Topping
top de "icing" fãcutã din zahãr pudrã cu cremã de brânzã
festivi: friscã, cremã de unt, figuri din pastã americanã.
favoriti copiilor: trasi prin ciocolatã

Pentru cã este încã varã la noi, chiar cã iarna se lasã asteptatã...am hotãrât sã pregãtesc muffins îmbãtati de atâta petrecere.
De fapt am fãcut caipirinha si am copt-o :)i-am pregãtit seara si dimineata i-am si dus la plajã ( de acolo si umbrelutele):))
Toppingul l-am pregãtit sã semene cu steagul Braziliei.
Sper sã vã placã.


1) Pre-încãlzeste cuptorul la 180ºC si unge formele.

2) Spalã limetele, rade coaja apoi stoarce-le de suc.
Pãstreazã 2 linguri de supã de suc.
Amestecã coaja rasã cu fãina, praful de copt, fulgi si ciocolata.

3) Bate oul cu sucul, alcoolul si zahãrul vanilat; adaugã zahãrul, uleiul si iaurtul.
Adaugã la amestecul de fãinã si amestecã cât sã se umezeascã ingredientele seci.

4) Pune cantitãti egale de aluat în forme si lasã la copt cam 20 min, la mijlocul cuptorului.
Scoate-i si dezinformeazã-i dupã 5 minute.

5) Din cantitatea de zahãr pudrã, pãstreazã 2 linguri.
Restul se amestecã cu sucul de lime pãstrat la care se pune colorant verde, pânã se obtine culoarea de verde intens.
Acoperã muffins cu acest preparat si lasã sã sece putin, presarã zahãr pudrã si fulgi de porumb.
Decoreazã cu umbrelute:)


www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins de Caipirinha" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2011

    Multumesc:) Mira, trebuie un singur ou...am uitat de el scuze:d

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

    Delicioase!

  • mira (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

    la ingrediente trebuie adaugat un ou, da? chiar vreau sa incerc reteta!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

      Imi place!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 unitãti
  • margarinã pt uns forma sau formele
  • 3 limete si 260 gr fãinã
  • 2 lingurite ( de ceai) praf de copt
  • 50 gr fulgi de porumb
  • 50 gr ciocolatã albã rasã
  • 150 gr zahãr brun
  • 1 plic zahãr vanilat
  • 100 ml ulei
  • 300 gr iaurt natural
  • 50 ml cachaça ( bãuturã brazilianã spirtuasã din trestie de zahãr)
  • 150 gr zahãr pudrã
  • colorant alimentar verde
  • fulgi de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Multumesc:) Mira, trebuie un singur ou...am uitat de el scuze:d

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu gem de capsuni