"Mujadara "- Orez cu linte- specific tarilor arabe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
"Mujadara "- Orez cu linte- specific tarilor arabe

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 cani orez
  • -1/3 cana linte
  • -8 linguri ulei de masline
  • -2 lingurite chimin macinat
  • -7-8 catei de usturoi intregi
  • -1 ceapa mare
  • -1 si 1/2 lingurite sare
  • -2 si 1/2 cani de apa

Mod de preparare

Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus 1/2 lingurita de sare.

Cand a inceput sa fiarba se acopera, se reduce focul si se lasa 20 de minute.

Orezul se alege si se opareste cu apa fierbinte ; se lasa astfel 5 minute apoi se strecoara de apa si se spala bine , pana apa ce se scurege de pe el devine limpede.

Lintea se pune intr-o strecuratoare sa se scurga apa in care a fiert.

Intr-o cratita antiaderenta se pun 2 si 1/2 pahare de apa in care a fiert lintea, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, 2 lingurite de chimin, cateii de usturoi si lintea;cand incepe sa fiarbe se adauga orezul.

Se acopera cu un capac si se reduce focul la minimum; se fierbe astfel 25 de minute.

Intr-o tigaie antiaderenta se incinge restul de ulei de masline( 4 linguri) si se caleste ceapa taiata pestisori, pana ia o culoare buna.

Se pune pe un platou orezul fiert cu linte si se presara cu ceapa calita.

Se serveste cu salata mixta sau iaurt.

Pofta buna!

De cand am descoperit cratita "rice cooker" o folosesc si la acest fel de orez.

Se pune la fisrt apa cu sarea, chiminul, uleiul de masline si lintea fiarta in prealabil si cand incepe sa clocoteasca se adauga orezul scurs de apa.Se amesteca bine si se inchide cratita.

Orezul stil arab este deosebit de pilaful nostru; bobul fiert trebuie sa ramana mai ferm; de aceea la fiecare pahar de orez se foloseste 1 si 1/4 cani de apa.Priceperea gospodinei se apreciaza dupa calitatea orezuluiDupa ce a inceput sa fiarba si s-a redus focul la aragaz , orezul nu se mai amesteca pentru a nu se zdrobi boabele.

Ceapa se caramelizeaza la foc mic, pentru a nu se arde; trebuie sa ia doar o culoare bruna deschisa.

Salata araba mixta o gasiti pe urmatorul link:

http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-mixta-stil-arab-salatit-khodar-meshakel.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise