Muraturi asortate(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Muraturi asortate(specific arab)

Ingrediente

  • Reteta asta o fac de ani de zile;nu intotdeauna pun varza rosie;citeodata pun,pt.culoare,1 sfecla(o tai in 4);si nu intotdeauna pun conopida;dar pun,neaparat castraveti,ardei dulce si iute.
  • La saramura am facut unele schimbari;ei (arabii)pun sare
  • multa;cca 70 g pt.1 l;mi s-a parut mult.Ei nu pun mustar,foi de dafin;eu pun si e o saramura f.buna.
  • -5-6 castraveti
  • -1 morcov
  • -3-4 ardei iuti
  • -citeva buchetele de conopida
  • -1 ardei verde dulce(nu se pune ardei rosu,galben,porocaliu,deoarece se inmoaie repede)
  • -1/4 varza rosie
  • Pt saramura:pt 1 l de apa,se pun 40 de g de sare,3-4 catei de usturoi,14-15 boabe de piper,5-6 boabe de ienibahar,2 frunze de dafin,1 lingurita rasa de boabe de mustar.
  • Am uitat sa pun la ingrediente pt.saramura(in poza),boabele de mustar

Mod de preparare

Legumele spalate,se taie rondele,felii(depinde de forma lor;vezi poza).De ex. castravetii se taie rondele,iar varza rosie,felii.

Toate legumele(in afara de varza) se amesteca.

Se pun in borcan,asa:se pune un rind de legume,apoi,1-2 felii de varz rosie;apoi se repeta,pina se umple borcanul.

ultimul strat e de legume.

Din cantitatile acestea,mi-au iesit 2 borcane(unul mai mic si unul mai mare).

Pt. cantitatea asta am avut nevoie de cca 1,5 l apa.

Saramura se face asa:apa cu sarea,piperul,ienibaharul,usturoiul(taiat in bucati lungi),foile de dafin,boabele de mustar,se pun pe foc;cind fierbe,se stinge focul si saramura se lasa sa se raceasca.

Cind e rece(la temperatura camerei),se pune in borcan,peste legume;deasupra,se pune ceva(eu pun o rondea de plastic,perforata),sa nu permita legumelor sa se ridice)pe urma,borcanul,se inchide ermetic si se pune in camara.Se consuma peste 10 zile(aici);in Romania,cred ca e nevoie de vreo 15 zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise