Muraturi pentru vara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Muraturi pentru vara

Ingrediente

  • la libera alegere: rosii, gogonele si dovlecei
  • sare grunjoasa (o lingura la litru de apa)
  • telina radacina, daca aveti puneti si frunzele
  • cativa catei de usturoi
  • marar
  • apa rece

Mod de preparare

Asa ca luati voi rosiile, gogonele si dovlecei, taiati in bucati nici prea-prea, nici foarte-foarte, adica asa potrivite, o rodie in doua daca e maricica, sau asa la marimea ei daca e mai cat un ou :P. Dovelecelul il taiati cuburi, lasati cu tot cu coaja. Adaugati printre bucati de telina radacina si catei de usturoi, cativa, nu multi.

Puneti toate astea intr-un borcan mare, galetusa de plastic sau orice alt recipient ce are capacul potrivit. Puneti deasupra si dedesubt marar, dia ala mare si uscat :D. Intr-un lighean preparati saramura. La un litru de apa rece puneti o lingura de sare grunjoasa, sa nu fie o lingura nici rasa, dar nici cu varful cat o piramida :P asa mai potrivita. Amestecati pana se topeste sarea si turnati lichidul obtinut peste cele puse in borcan.

Puneti capacul si lasati la temperatura camerei. Apoi zilnic, pret de vreo 4-5 cred (tre' sa intreb pe R. ecat cate, ca el se ocupa de operatiunea asta) pitrociti-le. :))) adica...desfaceti capacul, turnati lichidul din borcam intr-un lighean si apoi il turnati la loc. repetati operatiunea asta de vreo doua ori, in fiece zi. Cand is numa bune de papat, adica suficient de acrute si sarate si dulcege in acelasi timp... puneti-va pe halit. Ma veti pomeni!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise