autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2017

Ingrediente
6 cartofi mari, 1 ceapa mare, 500 g carne tocata de porc, Sare si piper dupa gust, 2 oua, 3 linguri smantana, 2 linguri lapte, cascaval ras dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 35 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure.



Intre timp, calim ceapa in putin ulei incins, se adauga si carnea si se prajesc bine toate. Se condimenteaza, iar cand este gata, se da de pe foc, se adauga 1 ou pentru a lega compozitia si se amesteca bine. Puteti adauga si ciuperci in compozitia de carne, daca va plac.



Se incalzeste cuptorul.



Intr-o tava unsa cu putin ulei, intindem un strat de cartofi, unul de carne si inca un strat de cartofi. Separat, intr-un castronel se bate un ou, care se amesteca bine cu smantana si laptele si se apoi toarna peste musaca. Radem cascavalul si dam tava la cuptorul incins cam 40 de minute, la foc mediu, pana capata o crusta aurie spre maroniu deschis.



Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume, castraveti murati sau salata de sfecla rosie.





Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/musaca-6.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MUSACA DE VINETE

MUSACA DE VINETE

Carnea tocata se caleste bine impreuna cu ceapa, mararul, sare,piper,condimente.Cand se raceste se

43 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi piure (specific arabesc)

Musaca de cartofi piure (specific arabesc)

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se zdrobesc, se amesteca, apoi, cu cca. 2 linguri ulei

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Teodor , 06 martie 2018

    Foarte buna, arata tare bine.

  • Fara foto

    Teo , 23 februarie 2018

    Exact pe gustul meu,bravo.

  • Fara foto

    Paula , 29 octombrie 2017

    Buna, foarte bunaaaaaaaa .

Dificultate

Medie

Timp

1h 35 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 500 g carne tocata de porc
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri lapte
  • cascaval ras dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Teodor

Foarte buna, arata tare bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post