autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca cu carne de curcan si oua de prepelita

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 ianuarie 2017

Ingrediente
400 g carne tocata de curcan, 600 g cartofi, 50 g unt, 2 ardei kapia rosu, 8 oua de prepelita, 1 radacina de patrunjel, 1 morcov, 100 ml ulei de masline (cu aroma de busuioc), 1 lingura de legume deshidratate, 1 lingura condimente plante aromate uscate, sare, piper, 100 g cascaval, 1 legatura marar verde, 1 legatura patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala zarzavatul, apoi radacina de patrunjel si morcovul se dau prin razatoarea fina, ardeiul se taie cubulete fine.Totul se caleste in ulei de masline, apoi se adauga si carnea tocata, legumele deshidratate, condimentele, se adauga si un pic de apa si se potriveste, dupa gust, de sare. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade tot sucul lasat de carne. Se da de pe foc si se adauga verdeata tocata foarte fin.



Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete, se spala bine si se pun la fiert, in apa cu sare pana se inmoaie bine.Se scurg si se paseaza cu untul; pana obtinem un piure. Se unge o tava mai inalta, apoi se unge cu ulei de masline, se asaza un strat (jumatate din cantitatea de piure) de piure, apoi se intinde deasupra carnea cu zarzavatul inabusit si se acopera cu piureul ramas. Se rade cascavalul deasupra, se preseaza usor cu o lingurita piure, la distante egale, iar in fiecare adancitura, spargem cate un ou de prepelita. Se da cca. 20 de mute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Este gata cand ouale sunt coapte bine si piureul este rumenit usor.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu carne de curcan si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de curcan
  • 600 g cartofi
  • 50 g unt
  • 2 ardei kapia rosu
  • 8 oua de prepelita
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei de masline (cu aroma de busuioc)
  • 1 lingura de legume deshidratate
  • 1 lingura condimente plante aromate uscate
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Mancare de legume la cuptor cu orez