Musaca de cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca de cartofi

Ingrediente

  • 7 cartofi
  • 1 kg carne tocata (porc sau vita,de preferat tocata de dvs)
  • 1 morcov
  • 7-8 fire ceapa verde
  • 10 rosii cherry
  • sare,piper dupa gust
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana dulce
  • 1 legatura de patrunjel(optional)
  • 3 linguri smantana dulce
  • 100 g mozzarella sau cascaval
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

1.Dupa ce spalati si curatati de coaja cartofii, ii taiati felii(nu foarte subtiri),apoi ii asezati intr-o tava

tapetata cu hartie pt copt.Ungeti feliile de cartofi cu ulei de masline si ii condimentati cu sare,piper si rozmarin.

Dati la cuptorul preincalzit la 200 gr,timp de 15-20 minute.

2.Amestecati carnea tocata cu morcovul dat pe razatoare si ceapa verde taiata marunt,apoi condimentati cu sare si piper.

3.Intr-o tigaie incingeti uleiul si puneti compozitia cu carne.Amestecati si lasati carnea la foc pana ce isi schimba culoarea si textura.

4.Adaugati rosiile taiate in doua sau in patru parti, daca sunt mai marisoare.Mai lasati pe foc 2-3 minute.(eu am adaugat si in compozitie putin patrunjel tocat)

5.Bateti oul cu cele 2 linguri cu smantana,iar cand compozitia cu carne nu mai este fierbinte, incorporati amestecul cu smantana.

6.Intr-un vas de yena uns cu putin ulei,asezati un strat de felii de cartofi,compozitia cu carne,strat de cartofi si deasupra cateva felii de rosii.

7.Separat intr-un bol, amestecati cascavalul/mozzarella,smantana si laptele,apoi distribuiti uniform peste musaca.

8.Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 30-35 minute.

9.Puteti servi cu patrunjel proaspat, tocat marunt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise