Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Musaca de toamna

Ingrediente

  • 3 vinete mari
  • 500 g carne tocata de curcan
  • sare
  • amestec de condimente uscate(cimbrisor, busuioc, oregano, dafin, piper)
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • 2-3 oua
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 ardei mici, grasi
  • ulei
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • oua de prepelita
  • cascacal
  • 3-4 rosii cherry)
  • 1 legatura de marar verde

Mod de preparare

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm care se prajesc bine, pe ambele fete, apoi se sareaza si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se taie ceapa marunt, morcovul si radacina de patrunjel se dau prin razatoarea fina, ardeii se taie la capete cateva robdele subtiri, iar restul ce ramane, se taie in cubulete.

Se incinge un pic de ulei si se caleste iute ceapa, morcovul si radacina date prin razatoare si ardeiul cubulete, se lasa sa se inmoaie si apoi se adauga si carnea tocata de curcan. Se adauga condimentele uscate, boiaua, legumele dehidratate si se potriveste de sare. lasa sa scada tot lichidul, amestecand usor. Dam la o parte si presaram verdeata tocata fin.

Intr-o tava mai inalta asezam una langa alta feliile de vanata prajite si scurse. Se tapeteaza tava cu aceste felii si marginile tavii, apoi turnam si nivelam amestecul de legume cu carne, iar deasupra asezam un rand de felii prajite de vinete. Deasupra turnam ouale batute si dam la cuptor 15 minute. Scoatem tava si radem cascaval deasupra, asezam rondelele pastrate de ardei si in fiecare spargem cate un pu de prepelita. Taiem rosioarele in jumatati si punem intre feliile de ardei si mai lasam 5-10 minute la cuptor. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic si se mananca simpla sau cu smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise