Ingrediente
300 g carne de curcan tocata, 100 g costita afumata, 1-2 vinete tinere (1kg), 1 dovlecel, 2 morcovi, 3-4 rosii, 1 ardei gras rosu, 1 ardei peperoni nu prea iute, 4-5 cartofi potriviti, 100 g ciuperci, 1 legatura patrunjel, 1 ou, 2-3 linguri faina, 2-3 linguri smantana, 50 ml lapte, 50 ml ketchup, 100 ml bulion, optional 50 g cascaval, 3-4 linguri ulei de masline, 2 linguri ulei sau putina margarina pentru uns tava, sare, piper, paprika, curry, cimbru, 1 cub/lingurita concentrat ciuperci
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
29 voturi
Mod de preparare
Intr-o tigaie antiaderenta puneti putin ulei de masline si prajiti putin pe ambele parti vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii condimentandu-le pe toate, apoi le scoateti cu o spatula intr-un castron.
Puneti in tigaie uleiul de masline ramas si caliti ceapa taiata marunt, ardeiul gras si peperoni taiati felii subtiri, o rosie decojita taiata cubulete mici, carnea tocata, costita taiata marunt si ketchup. Caliti-le 10-15 minute la foc mic, apoi condimentati cu sare, piper, paprika, curry, cimbru, adaugati concentratul si ciupercile taiate felii subtiri, verdeata tocata.
Ungeti o tava mai inalta cu ulei sau margarina si tapetati-o cu putina faina. Asezati in straturi legumele calite incepand cu cartofii, morcovii, dovleceii, carnea calita cu legumele din tigaie. Peste carne asezati feliile de vinete, turnati bulionul si 200-300 ml apa. Acoperiti totul cu felii de rosii. Inveliti tava cu folie de aluminiu (staniol) deasupra si dati-o la cuptorul incins 30 de minute la foc mediu.
Intr-un castronel amestecati oul cu faina ramasa, smantana si laptele. Scoateti tava din cuptor, indepartati folia si turnati uniform compozitia din castronel. Mai dati la cuptor 30 minute la foc mic. Cine doreste poate presara deasupra cascaval ras cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor. Se lasa la racorit, apoi se taie in portii.
Asezati musacaua pe farfurii, garnisiti cu putina smantana si frunze de patrunjel si cateva linguri din sosul ramas in tava.
Pofta buna.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Foarte gustoasa!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Delicioasa!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009
Cred ca este tare gustoasa...
Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009
Foarte apetisant!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009
Arata minunat, Doina!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009
Multumesc. Da, e foarte bun. Incearca. :)
Spectator (Chef de cuisine) , 17 august 2009
Abia astept sá máninc din musaca fácutá asa. Cred. cá e foarte bun.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009
Multumesc. A fost foarte buna.
mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009
O bunatate...