Ingrediente
6-8 cartofi, 4 vinete, 10 ml ulei de masline, 500 gr carne tocata, 400 ml suc rosii, 3 linguri pasta de toamte, 1 lingurita chimen macinat, 1 ceapa, 300 ml ulei de floarea soarelui, Pentru sos:, 100 gr faina(8 linguri), 2 linguri unt/margarina, 1000 ml lapte, 2 oua, Sare, piper si oregano dupa gust, 300 gr kefalotiri ras 
Dificultate: Medie | Timp: 2h 15 min
11 voturi
Mod de preparare
Se curăţă, se spala cartofii şi se taie rondele. Vinetele se curata si se taie rondele.Punem vinetele in apa cu sare si le lasam 30 minute. Le spalam. Se prăjesc pe rând în ulei de măsline cartofii şi vinetele. Se scot şi se lasă să se scurgă in strecuratoare (eu le am lasat toata noaptea).
Curatam ceapa si calum in putin ulei. Adaugam carnea tocata si lasam 15 minute.Adaugam sucul de rosii, pasta tomate, chimen sare, piper si oregano si lasam sa fiarba 25 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade
Sosul Bechamel:
Punem laptele la fiert sa dea in clocot
Adaugam faina si amestecam bine. Luam de pe foc adaugam unt , oua sare piper si amestecam bine.
Intr-o forma unsa se asaza un strat de cartofi, un strat de vinete , carnea tocata, kefalotiri, cartofi si vinete.
Se toarna sos Bechamel, se presara kefalotiri si se decoreaza se coace 30 de minute, pana se rumeneste. Se serveste rece sau calda, dar niciodata fierbinte, cu o lingura de iaurt proaspat cu putin menta.