Muschi de porc umplut la cuptor în sos de usturoi si cartofi dulci (Lombo assado no forno com batata doce)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Muschi de porc umplut la cuptor în sos de usturoi si cartofi dulci (Lombo  assado no forno com batata doce)

Ingrediente

  • 1 kg. muschi de porc
  • 1 kg. cartofi dulci
  • 2 cârnati
  • 1-2 morcovi fierti sau fructe seci (prune, caise...)
  • foi de dafin
  • rozmarin proaspãt
  • 1 cãpãtânã de usturoi
  • Piper si sare proaspãt mãcinate
  • sofran indian, paprika dulce, piri piri optional
  • busuioc, ierburi provence
  • optional sos de soia si pastã de ardei
  • piper boabe negru
  • 1 lãmâie
  • vin alb
  • ulei de mãsline
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapã mare
  • brânzã rasã optional
  • atã de bucãtãrie
  • Mujdei de usturoi:
  • usturoi, cepsoarã, sare, smântânã lichidã si ulei

Mod de preparare

Încã una din fripturile noastre preferate, gãtim cu drag pt. familiari si prieteni la cinã.

Acest "Lombo" de obicei il umplem cu brânzã, suncã, diverse fructe proaspete sau seci, legume, diferite tipuri de cârnati ca "farinheira" si" linguiça" si chiar murãturi.

Este mai simplu sã îl cumpãrãm din magazine gata preparat...dar eu prefer sã îl pregãtesc acasã :)

1)Muschiul se taie cu cutitul pe jumãtate cu grijã, sã îl deschidem ca pe o carte.

Se condimenteazã cu sare si piper proaspãt mãcinat pe ambele pãrti.

Separat intr-un bol se face un mujdei din: ulei de mãsline, usturoi pisat,si restul condimentelor dupã plac.

Unge bine carnea si umple cu cârnatii tãiati pe jumãtate si morcovi tãiati.Ruleazã bine si leagã bine cu ata de bucãtãrie.

Pune carnea intr-o formã, deasupra pune foile de dafin si ramul de rozmarin proaspãt (se poate lega cu ata de bucãtãrie de la început).

Toarnã cam 1 canã jumate de vin alb, sucul de la lãmâie sau otet aromat (zmeurã, rozmarin...) boabe de piper, si dã la rece pt. cel putin 12 ore.

2)Transferã carnea intr-o formã mare, în care am pus rosiile si ceapa tãiate rondele.Dacã este nevoie mai pune ulei de mãsline, eu am pus cam 9 linguri de ulei de mãsline in total.

Acoperã cu folie de aluminiu si dã la cuptor.

Între timp se curãtã cartofii si se prãjesc pe jumãtate.

Când carnea e aproape fãcutã, se ia folia de aluminiu si se pun cartofii.

La urmã se poate pune brânzã rasã (optional).

Mujdeiul l-am fãcut din putin ulei, usturoi, cepsoarã tocatã si smântânã lichidã (sau iaurt natural).

Serviti decorat dupã plac :)

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise