Muschi de vita "sous vide"

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Muschi de vita "sous vide"

Ingrediente

  • 500 gr muschi de vita
  • unt
  • sare
  • piper verde
  • fire de cimbru
  • sfoara de bucatarie
  • termometru

Mod de preparare

Daca va mirati de titlul retetei, sa stiti ca modul de-a gati (pretentios spus... "sous vide" ) adica "in vid"... se poate realiza si in bucatariile noastre!

Apucati hotarat muschiul de vita, il fasonati indepartand pielitele nedorite si-l imbracati in fire de cimbru, sare, piper verde proaspat faramitat (nu rasnit!) si-l legati fedeles pentru a-si pastra forma aproximativ rotunda.

Luati o punga "Zip" si asezati bucata de muschi inauntru. Scufundati punga intr-o craticioara cu apa, potrivita ca marime, si, pe masura ce se lasa la fund, din punga iese aerul lasand carnea intr-un semi-vid suficient pentru scopurile noastre. Cu o mare repeziciune de mana sigilati punga si aduceti apa la o temperatura intre 50 -60 grade Celsius. Lasati la "gatit" o ora si jumatate pastrand temperatura constanta pe toata durata pregatirii (un termometru este folositor in aceste circumstante).

Timp in care va puteti ocupa de garnitura preferata. Eu am ales fire de sparanghel blansate, mousse foie gras cu cogniac, galuscute "mii de gaurele" si fistic maruntit.

Dupa trecerea timpului de gatire a muchiului de vita il scoateti, scurgeti si pastrati sucurile ramase in punga. Va pregatiti torţa la foc mediu si plimbati flacara uniform pe toate partile muschiului, ca sa obtineti o crusta crocanta. Ungeti apoi aceasta crusta cu unt aromatizat, topit. Taiati carnea cu un cutit serat si veti gasi o culoare si gust rupte din rai!

Daca nu aveti torţa puteti face astfel: ungeti bucata de muschi cu unt si frigeti-l pe toate partile intr-o tigaie incinsa. Sigilati cu grija si atentie toate partile pe unde ar putea iesi sucul nepretuit al carnii. Dupa asta, procedati ca mai sus: badijonare cu mirodenii, punga, sigilare, apa la 58 grade Celsius si o ora jumatate la "fiert marunt"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise