Muschi la cuptor in sos tiganesc

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Muschi la cuptor in sos tiganesc

Ingrediente

  • Aceasta este o specialitate se pregateste pentu zile festive, pentru musafiri etc. E delicioasa si merita incercata!
  • Avem nevoie de:
  • 1 bucata de muschi de porc sau vita (fiecare cum prefera)500 g.
  • 2 jumatati de ardei gras(galbe si verde)
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe medi rosi
  • 1 ceapa mica alba
  • 750g suc de rosi
  • 1 varf de linguritza scortisoara
  • 4 linguri rase de zahar brun sau normal
  • sare poper dupa gust

Mod de preparare

Incepem asa:

Muschiul il taiem feli de un cm, spalam carnea si o punem la fiert timp de o ora cu sare

Intre timp preparam sosul tiganesc:

ceapa alba o tocam foarte marunt si o punem la calit impreuna cu jumatete de ardei gras rosu bine maruntit.

Lasam sa se caleasca la foc mic dupa care adaugam 250g de suc de rosii, mai lasam circa 7 minunte la calit si il dam la o parte sa se raceasca (e ft important acest lucru); se poate servi cu cartofi auri sau piure.

Apoi taim cele 2 cepe in jumatati si apoi rondele, dupa care taiam si celelalte 3 jumatati de ardei in cuburi putin mai marisoare.

Dupa toate acestea ne ocupam de sos in intregime si adaugam sucul de rosii ramas si sosul tiganesc preparat; amestecam bine si adaugam sare, piper dupa gust, scortisoara si zaharul se amesteca bine si se lasa 15 minunte la frigider.

Apoi luam un vas pe care il vom folosi la cuptor si punem un strat de ceapa, putin sos ca sa acopere fundul recipientului, apoi adaugam ardeiul gras pe care l-am maruntit, apoi feliile de muschi, iar peste adaugam sos incat sa acopere suprafata; dupaia incepem din nou cu ceapa ramasa, ardeii, carnea si iar tot sosul peste si il acoperim. Incalzim cuptorul la 250 grade 15 min. Iar timp de 1 ora lasam totul la cuptor la 200 de grade.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise