Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Se curata ceapa si se taie marunt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc (iepure)
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 felii de jambon
  • sare
  • o lingurita de amestec de condimente uscate (oregano, cimbrisor, piper, dafin, maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 rodie
  • ulei de masline
  • un paharel de vin rosu
  • o lingurita de miere
  • o lingura de suc de lamaie (otet)
  • 2-3 catei de usturoi,
  • o legatura de marar verde
  • cateva crengute de oregano verde

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt, ciupercile curatate si spalate se taie in bucati mai mari (ciupercute mai mici taiate cu tot cu piciorus in feliute mai groase) si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc si se adauga mararul verde taiat marunt.

Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se festoneaza la capete si pe latura lunga si mai groasa se taie cu lama unui cutit, un buzunar care sa nu strapunga capetele si latura netaiata. Se intinde cu grija cu un ciocan de snitele, se sareaza un pic si se umple cu ciupercile calite. Se prinde taietura cu 2 scobitori de bambus. Se imbraca cu jambonul crud si afumat, asezand partea prinsa cu scobitori, pe fundul tavii in care asezam muschiuletul. Stropim cu ulei de masline deasupra, dam un praf de sare, condimentam, presaram legume deshidratate, feliem usturoiul deasupra, adaugam apa si jumatate din vin, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 40 de minute.

Pregatim sosul de rodie astfel; calind iute intr-un strop de ulei de masline fructele mici de rodie si adaugam mierea de albine, amestecand usor. Turnam restul ramas de vin rosu si lasam sa fiarba la foc mic pana scade si devine siropos, apoi adaugam sucul de lamaie, mai lasam un pic sa clocoteasca si oprim focul, lasand sa se raceasca.

Dupa cca. 40 de minute, desfoliem tava si mai lasam cca 10 minute, la foc mic sa se rumeneasca un pic jambonul. Se serveste feliata stropita cu sos dulce acrisor de rodie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise