Ingrediente
Un muschiulet de porc (aprox.1kg), 100 - 150 g slanina afumata, 1-2 carnati semiafumati sau afumati, 10 catei de usturoi, 5 linguri de ulei, sare dupa gust, piper negru proaspat macinat, rozmarin si alte condimente dupa preferinta fiecaruia.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
8 voturi
Mod de preparare
Se impaneaza cu slanina si usturoiul (se fac mici buzunare in carne unde infigem cateii de usturoi si slanina) se condimenteaza cu sare si piper.
Se ruleaza (adaugand carnatii in interior) si se leaga vertical si orizontal.
Asezam muschiuletul pe o tava de cuptor, adaugam 4-5 linguri de ulei si circa 150 ml apa.
Se tine la cuptor o ora la temperatura de 230 grade, dupa care se intoarce si se mai lasa circa o jumatate de ora la o temperatura de 260 grade pana se rumeneste(pentru aspect).
Se serveste cu o garnitura la alegere( cartofi taranesti, cartofi nature, amestec de legume, ciuperci sote`...) sau orice fel de salata .
POFTA BUNA !
Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011
Bine ai venit in randul gustosilor ! Delicios muschiuletul pregatit de tine, yumi,yumi, te asteptam si cu alte retete. Felicitari !*****