Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere

Ingrediente

  • 2 muşchiuleţi de porc
  • sare,piper(am folosit piper cu lamâie),chimen,cimbru,rozmarin
  • 2 linguri muştar
  • 1 linguriţă miere
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 ml.vin roşu demi-sec

Mod de preparare

Muşchiuleţul se spală rapid sub jet de apă şi se fasonează.

Din sare,piper,chimen,rozmarin,cimbru, 50 ml.vin se face o marinată cu care se masează bine carnea şi se lasă la frigider minim o oră.

După timpul de marinare se pune carnea la cuptor cu 1 foaie de dafin,puţină apă şi restul de vin, împănată cu felii de usturoi,acoperită cu o folie de aluminiu.

După o oră se scoate tava şi se unge muşchiuleţul cu un ameste muştar,miere şi cimbru. Se dă la cuptor până prinde o crustă bine rumenită.

Tot la această etapă am adaugat în tavă 2 morcovi,un păstârnac(tăiaţi bastonaşe)şi câţiva cartofi de mărime medie pe care i-am tăiat în două.Am mişcat din când în când tava ca sosul să pătrundă legumele.Dacă consideraţi că este nevoie,mai adaugaţi puţină apă pentru ca legumele să fie bine coapte.

Nu am pus sosul din tavă peste carne ca să se formeze crusta.(Desigur faza cu legumele este opţională,puteţi face muşchiuleţul aşa cum am descris mai sus şi să -l serviţi cu orice garnitură preferaţi).

Incercaţi-l şi veţi descoperi o multitudine de arome extrem de plăcute gustului.

Bon appetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise