Muşchiuleţul se spală rapid sub jet de apă şi se fasonează.
Din sare,piper,chimen,rozmarin,cimbru, 50 ml.vin se face o marinată cu care se masează bine carnea şi se lasă la frigider minim o oră.
După timpul de marinare se pune carnea la cuptor cu 1 foaie de dafin,puţină apă şi restul de vin, împănată cu felii de usturoi,acoperită cu o folie de aluminiu.
După o oră se scoate tava şi se unge muşchiuleţul cu un ameste muştar,miere şi cimbru. Se dă la cuptor până prinde o crustă bine rumenită.
Tot la această etapă am adaugat în tavă 2 morcovi,un păstârnac(tăiaţi bastonaşe)şi câţiva cartofi de mărime medie pe care i-am tăiat în două.Am mişcat din când în când tava ca sosul să pătrundă legumele.Dacă consideraţi că este nevoie,mai adaugaţi puţină apă pentru ca legumele să fie bine coapte.
Nu am pus sosul din tavă peste carne ca să se formeze crusta.(Desigur faza cu legumele este opţională,puteţi face muşchiuleţul aşa cum am descris mai sus şi să -l serviţi cu orice garnitură preferaţi).
Incercaţi-l şi veţi descoperi o multitudine de arome extrem de plăcute gustului.
Bon appetit!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii