autor:

anuta

» » , , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2019

Ingrediente
1 muschiulet mic de porc, 300 g fasole pastai prefiarta , 1 ceapa rosie, o lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor,piper,dafin,oregano,busuioc,maghiran), o lingurita de legume deshidratate fara sare, 1/2 lingurita de sare, 2-3 catei de usturoi, ulei de masline, un borcanel mic de galbiori, marar verde, un galbenus, 2 scobitori de bambus , folie de aluminiu, 1 bucata de prapur de miel, 100 g afumatura, o lingurita de boia dulce, cateva boabe de piper colorat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Muschiuletul se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii,fara a taia capetele,si usor cu un ciocan de snitele il batem cu grija, pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.

2 Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine.Ceapa se taie marunt,galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei.

Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un picafumatura taiata cubulete, fasolea,ceapa si galbiorii,se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume.Se da tigaia la o parte,se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.

3.Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul,se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori,se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec).Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline,condimente,cateii de usturoi feliati,amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce(sau picanta,dupa gust),piperul boabe..Se toarna un pahar de apa(sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute,sa faca o crusta frumoasa deasupra.Cat este preparatul cald,se indeparteaza scobitorile de bambus.Se feliaza dupa ce s-a racit un pic.Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.



sfat;pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca)adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulada cu branza si legume

Rulada cu branza si legume

Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa de la Delaco. Am facut aceasta rulada

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Drob din carne de vita in crusta de bacon

Drob din carne de vita in crusta de bacon

Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare.

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 muschiulet mic de porc
  • 300 g fasole pastai prefiarta 
  • 1 ceapa rosie
  • o lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor,piper,dafin,oregano,busuioc,maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • un borcanel mic de galbiori
  • marar verde
  • un galbenus
  • 2 scobitori de bambus 
  • folie de aluminiu
  • 1 bucata de prapur de miel
  • 100 g afumatura
  • o lingurita de boia dulce
  • cateva boabe de piper colorat

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Bezele cu nuca de cocos
Cookie Settings