Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

1.Muschiuletul se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

Ingrediente

  • 1 muschiulet mic de porc
  • 300 g fasole pastai prefiarta
  • 1 ceapa rosie
  • o lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor,piper,dafin,oregano,busuioc,maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • un borcanel mic de galbiori
  • marar verde
  • un galbenus
  • 2 scobitori de bambus
  • folie de aluminiu
  • 1 bucata de prapur de miel
  • 100 g afumatura
  • o lingurita de boia dulce
  • cateva boabe de piper colorat

Mod de preparare

1.Muschiuletul se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii,fara a taia capetele,si usor cu un ciocan de snitele il batem cu grija, pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.

2 Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine.Ceapa se taie marunt,galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei.

Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un picafumatura taiata cubulete, fasolea,ceapa si galbiorii,se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume.Se da tigaia la o parte,se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.

3.Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul,se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori,se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec).Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline,condimente,cateii de usturoi feliati,amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce(sau picanta,dupa gust),piperul boabe..Se toarna un pahar de apa(sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute,sa faca o crusta frumoasa deasupra.Cat este preparatul cald,se indeparteaza scobitorile de bambus.Se feliaza dupa ce s-a racit un pic.Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.

sfat;pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca)adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise