Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Nectar de caise

Ingrediente

  • 2 kg caise
  • aprox. 300 - 400 gr zahar (in functie de cat de dulci sunt)
  • un praf sare

Mod de preparare

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de dulci si eu pun si cateva cristale de sare marina.

Dupa ce au fiert bine, se rastoarna in robot, piureul rezultat se trece prin sita pentru un nectar mai fin, se pune in sticle curate, se infileteaza bine capacele, apoi se fierb 1 h.

Se lasa in oala in care au fiert sa se raceasca pana a doua zi sau se scot si se tin in patura, apoi se depoziteaza in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise