Nectar din pere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Nectar din pere

Ingrediente

  • - pere
  • - zahar
  • - lamaie
  • - apa

Mod de preparare

Se spala perele, se curata de coaja, se taie scotindu-le miezul si samburii. Taiate astfel, se dau prin blender sau robot, sa se faca ca o pasta.

Intr-o cratita se pune apa la fiert, la litru de pasta de pere se pune un litru de apa, cand apa da in clocot se pun 3 linguri de zahar la litru de lichid, apa + pasta pere (exemplu 1l apa si 1l pasta pere= 6 linguri zahar), se lasa sa fiarba 10 min.

Pasta de pere se pune si ea la incalzit in cratita separata. Cand siropul de zahar a fiert se lasa putin sa se raceasc. Pe urma se amesteca cu pasta de pere incalzita.

ATENTIE: Nu se lasa sa fiarba pasta de pere amestecata cu siropul ci se aduce pana la punctul de fierbere, se pune sucul de lamaie, 3 linguri la litru, se amesteca bine, se ia de pe foc si se pune in sticlele incalzite. Se fierbe la baimarin doua ore dupa care sticlele se lasa in apa pana se racesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise