Blatul:
Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf de sare.Se amesteca bine,se adauga treptat uleiul si la final apa. Se amesteca bine,pentru a nu se forma cocoloase.Eu am amestecat mai intai cu lingura,apoi am folosit mixerul(ca sa evit formarea cocoloaselor).Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.Cuptorul trebuie sa fi fost bine incins in prealabil.
Glazura:
Se amesteca cacaoa cu zaharul,apa si margarina pana se formeaza o pasta omogena.Se pune la foc mic,iar cand incepe sa clocoteasca,se opreste focul si se adauga esenta de rom.
Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin.Se glazureaza,iar dupa ce s-a racit glazura,se presara nuca de cocos macinata.Se taie in romburi sau in forma dorita.Pofta buna!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii