Zaharul, untul, laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc la foc mic, pina dau in clocot. Din aceasta compozitie, se se pun de-o parte 15 linguri.
In restul, dupa ce e rece, se pun 4 galbenusuri, unul cite unul, amestecind tot timpul, niste vanilie (pentru mirosul galbenusurilor), se adauga apoi faina si praful de copt, nucile. Eu pun acum o lingurita de zeama de lamiie (pentru praful de copt), dar nu e ceva foarte important. Se omogenizeaza, se pun cele 4 albusuri batute spuma.
Compozitia se pune intr-o tava unsa (unt, margarina) si tapetata cu faina, sau hirtie de copt. Se coace la foc mediu (in cuptorul incalzit inainte), cca 45 minute.
Cele 15 linguri (crema, cred ca pot sa-i spun), pastrate, se pun pe foc, se adauga 50 g cacao (neaparat cernuta). Asta e glazura. Daca vi se pare prea groasa, puneti putina apa. Se da totul in 2-3 clocote.
Aceasta glazura se toarna (fierbinte), peste prajitura, imediat ce a fost scoasa din cuptor (deci, tot fierbinte). Se intinde apoi, prajitura se lasa sa se raceasca.
Rece, se taie, se orneaza dupa gust.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii