Intr-o craticioara punem la fiert laptele ,untul, uleiul si zaharul cu cacao. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte, adaugam esenta de rom, amestecam si scoatem 12 linguri din compozitie pe care le vom folosi impreuna cu ciocolata la glazurarea prajiturii.
Separam galbenusurile de albusuri . Albusurile le batem spuma ( ca la bezea) cu un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam compozitia de cacaoa (racita) in fir subtire si mixam. Punem si faina amestecata cu praful de copt . La sfarsit adaugam cate o lingura din albusurile batute si amestecam usor cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am avut tava de 25x35 cm, daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta) si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam parajitura sa se raceasca, o scoatem din tava si o portionam.
Cele 12 linguri oprite din glazura le punem pe foc cu ciocolata rupta bucatele. Amestecam sa se topeasca ciocolata . Cand se raceste, o intindem peste prajitura portionata.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii