autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Negresa

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2015

Ingrediente
5 oua, 350 g zahar, 200 g faina, 4 linguri cacao neagra, 150 g unt ( 80% grasime), 50 ml ulei, 200 ml lapte, o lingura esenta de rom, 1 plic praf de copt, o ciocolata amaruie, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

61 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem la fiert laptele ,untul, uleiul si zaharul cu cacao. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte, adaugam esenta de rom, amestecam si scoatem 12 linguri din compozitie pe care le vom folosi impreuna cu ciocolata la glazurarea prajiturii.
Separam galbenusurile de albusuri . Albusurile le batem spuma ( ca la bezea) cu un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam compozitia de cacaoa (racita) in fir subtire si mixam. Punem si faina amestecata cu praful de copt . La sfarsit adaugam cate o lingura din albusurile batute si amestecam usor cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am avut tava de 25x35 cm, daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta) si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam parajitura sa se raceasca, o scoatem din tava si o portionam.
Cele 12 linguri oprite din glazura le punem pe foc cu ciocolata rupta bucatele. Amestecam sa se topeasca ciocolata . Cand se raceste, o intindem peste prajitura portionata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu crema

Negresa cu crema

1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius si unge cu ulei o tava, apoi tapeteaz-o cu faina.(eu

25 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri
Negresa cu prune

Negresa cu prune

1. Intr-un vas mixam ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam apoi laptele, uleiul,

13 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vasile lenuta , 02 septembrie 2019

    delicioasa

  • Fara foto

    ramona , 05 septembrie 2018

    citati bine reteta,la inceput scrie unde se pune untul

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2015

    Untul il folosim in blat

    • Fara foto

      Vorbeste Doamne , 09 septembrie 2015

      unde folosim untul ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

61 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 350 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 linguri cacao neagra
  • 150 g unt ( 80% grasime)
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • o lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • o ciocolata amaruie
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

24 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

vasile lenuta

delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese si capsuni