Negresa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Negresa

Ingrediente

  • 2 cani zahar plus 5 linguri zahar
  • o cana lapte
  • 4 linguri cacao
  • un pachet unt
  • 1 cana si jumatate faina
  • 5 oua
  • esenta vanilie
  • o lingurita praf copt stins in zeama de lamaie.

Mod de preparare

Se pune la incalzit 2 cani zahar cu cea de lapte si se lasa pe foc pana se topeste zaharul, amestecad din cand in cand. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga cacaua si se amesteca bine. Se adauga untul si se amesteca continuu pe foc mic pana se topeste, fara sa dea in clocot. Se ia o cana din siropul obtinut si se da deoparte (daca doriti negresa mai insiropata opriti o cana si jumatate). Lasati tot siropul la racit. Intre timp preincalziti cuptorl, separati ouale, bateti spuma 3 albusuri cu 3 linguri zahar, la care adaugati faina, cele 5 galbenusuri, praful de copt, esenta de vanilie si bateti cu mixerul pana se omogenizeaza. Apoi adaugati siropul racit (nu uitati sa lasati deoparte cana de sirop pentru final). Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, sau hartie de copt (maimea tavii difera in functie de cat de inalta doriti sa iasa negresa. Personal o prefer mai micuta, adica 3 cm inaltime) si dati la foc mediu aproximativ 30 min. Cand este aproape gata, bateti restul de albusuri cu restul de zahar spuma si adaugati peste prajitura si mai dati la cuptor 10 - 15 minute, pana devine bezeaua usor aurie. Scoateti din cuptor, taiati in patratele cat este fierbinte si turnati sosul oprit peste negresa. Serviti rece. Recomand cu o cupa de inghetata de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise