Se pune la incalzit 2 cani zahar cu cea de lapte si se lasa pe foc pana se topeste zaharul, amestecad din cand in cand. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga cacaua si se amesteca bine. Se adauga untul si se amesteca continuu pe foc mic pana se topeste, fara sa dea in clocot. Se ia o cana din siropul obtinut si se da deoparte (daca doriti negresa mai insiropata opriti o cana si jumatate). Lasati tot siropul la racit. Intre timp preincalziti cuptorl, separati ouale, bateti spuma 3 albusuri cu 3 linguri zahar, la care adaugati faina, cele 5 galbenusuri, praful de copt, esenta de vanilie si bateti cu mixerul pana se omogenizeaza. Apoi adaugati siropul racit (nu uitati sa lasati deoparte cana de sirop pentru final). Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, sau hartie de copt (maimea tavii difera in functie de cat de inalta doriti sa iasa negresa. Personal o prefer mai micuta, adica 3 cm inaltime) si dati la foc mediu aproximativ 30 min. Cand este aproape gata, bateti restul de albusuri cu restul de zahar spuma si adaugati peste prajitura si mai dati la cuptor 10 - 15 minute, pana devine bezeaua usor aurie. Scoateti din cuptor, taiati in patratele cat este fierbinte si turnati sosul oprit peste negresa. Serviti rece. Recomand cu o cupa de inghetata de vanilie.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii