Negresa cu aroma de cafea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu aroma de cafea

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita si jumatate de cafea solubila
  • 2 linguri rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-o cratita,amestecam laptele cu zaharul,pudra de cacao si cafeaua solubila.Punem pe foc si lasam pana da in clocot.Lasam 2-3 minute compozitia sa fiarba la foc mic,pana incepe sa se ingroase ca o smantana mai subtire.Dam deoparte si continuam sa amestecam pana ramane calduta.

Separat frecam untul taiat cubulete cu un praf de sare.Adaugam untul in crema de cacao lingura cu lingura,pana se incorporeaza tot.Adaugam apoi galbenusurile,romul,apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.La sfarsit incorporam albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat,eu am pus bourbon.

Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda.Turnam compozitia si apoi o introducem in cuptorul preincalzit,circa 45 de minute,sau pana trece testul cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca si apoi putem felia prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise