Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale.
Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos.
Adaugam putina sare si incepem sa punem ouale, unul cate unul, mixand in continuare, plus cele trei galbenusuri separate de albusurile pe care le-am dat deoparte pentru bezea.
Adaugam treptat smantana, apoi treptat faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt, nuca macinata fin, esenta de cafea si nuca taiata grosier.
Omogenizam bine compozitia rezultata si o intindem in tava tapetata cu hartie de copt.
Eu am folosit o tava de 27/40 cm, dar ar fi trebuit una de dimensiuni mai mici, pentru ca bezeaua a fost putina pentru aceasta tava.
Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.
Cu 10 minute inainte de expirarea timpului pregatim bezeaua.
Mixam cele trei albusuri cu putina sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie.
Cat timpul de coacere a blatului a expirat, scoatem tava din cuptor si intindem rapid bezeaua deasupra.
Introducem din nou tava la cuptor pentru 8-10 minute pana cand se rumeneste bezeaua frumos.
Lasam prajitura sa se raceasca puti, apoi o ornam cu fulgi de ciocolata amaruie si fulgi de migdale.
Este delicioasa!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii