autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Negresa cu busuioc

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2014

Ingrediente
8 oua medii (de tara), 8 lg cu varf zahar, 8 lg cu varf faina, 2 lg cacao, 5 g praf de copt, 2 lgt busuioc uscat, pt. decor: cacao pudra, flori de visin

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.
3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului. Totodata pune si busuiocul si mixeaza 1 minut.
4. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 25 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata = blat copt.
5. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele, o portionezi in bucati de 9 x 4 cm si o pudrezi cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu gris si cocus

Prajitura cu gris si cocus

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade. Se unge o tava dreptunghiulara 20*30 cm cu putin ulei. Galbenusele

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Clatite cu ciocolata si banane

Clatite cu ciocolata si banane

Se pun ouale intr-o oala si se bat. Se adauga faina si zahar. Se amesteca pana cand compozitia se

17 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornelia Avram , 19 decembrie 2015

    imi plac rrajiturile cu napelitane . dar am preparat negresa si a fost foarte buna multumesc de reteta

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 8 oua medii (de tara)
  • 8 lg cu varf zahar
  • 8 lg cu varf faina
  • 2 lg cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 lgt busuioc uscat
  • pt. decor: cacao pudra
  • flori de visin

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare(bulgari de zapada)