Ingrediente
3 oua, 130 gr unt (am folosit unt cu 80% grasime dar puteti folosi si unt cu 65% grasime, cred ca e ok ), 100 gr pudra de ciocolata (eu am mixat o ciocolata scoasa de la frigider, prin robot), 150 gr faina, 150 gr zahar, 50 gr cacao, 2 linguri smantana grasa, 2 lingurite praf de copt, zahar vanilat, putina sare
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
43 voturi
Mod de preparare
Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos.
Separa albusurile de galbenusuri.
Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza.
In crema obtinuta adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, pudra de ciocolata, si omogenizeaza. Spre final adauga smantana.
Mixeaza spuma albusurile. Adauga 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizeaza, adauga albusurile ramase si amesteca usor, de jos in sus.
Intr-o tava de 18/26 cm pune hartie de copt, pune compozitia lingura cu lingura, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30minute.
Fa proba cu scobitoarea si daca e gata si scobitoarea e curata opreste aragazul, daca nu mai lasa 5 minutela foc mic.
Cand s-a racit portioneaz-o si fie ii pui glazura, fie nu, cum doresti :)
Eu aveam glazura pregatita cu o zi inainte pentru o alta prajitura (100 gr ciocolata neagra topita impreuna cu 80 ml frisca lichida) si-am pus cate putin pe fiecare prajitura.
Zoicas_Viorica (Chef de cuisine) , 07 martie 2015
Eu fac un mixt, negrese de post, insiropate ca si amandinele si decorate cu mot din crema de ciocolata cu frisca vegetala si deasupra iar un mot de frisca ca si la prajitura Triumf !!! O bunatate !