Negresa cu glazura de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu glazura de ciocolata

Ingrediente

  • 3 pahare zahar.
  • 3 pahare faina.
  • 3 linguri cacao.
  • 300 gr unt.
  • 10 oua.
  • 250 ml lapte dulce.
  • 2 plicuri zahar vanilat, Dr Oetker.
  • 1 praf de copt Dr Oetker.
  • 1 esenta de lamaie.
  • Pentru glazura:
  • 2 tablete de ciocolata Primola 57% cacao(200 gr)
  • 100 ml frisca lichida Hulala.
  • 30 gr unt.

Mod de preparare

Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc domol,lasam sa fiarba si amestecam incontinuu,pana devine ca o smantana subtire,apoi o dam la rece.Intr-un castron se pune untul taiat cubulete,peste care adaugam crema de cacao racita.In compozitia de unt se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca cu mixerul dupa fiecare,apoi adaugam cele 3 pahare de faina amestecata cu praful de copt.Separat se bat albusurile spuma cu putin zahar si se adauga peste crema de cacao.Se tapeteaza cu hartie pergament o tava si se pune compozitia rezultata in ea.O bagam la cuptor,pentru copt,facem proba cu scobitoarea ca sa vedem daca este coapta(se tine in cuptor cel putin 60 minute).Separat topim cele 200 gr de ciocolata Primola,100 ml frisca lichida si 30 gr unt.Cum am scos prajitura din cuptor o taiem,in ce forma dorim si adaugam ciocolata lichida peste prajitura ca sa intre si intre spatiile unde a fost taiata.Mentionez ca eu am o mensura de 250 gr/ml cu care masor compozitia pentru negresa si am pus compozitie dubla de ingrediente,deoarece am o tava dreptunghiulara mare(mensura poate fi vazut in poze).O decoram cum dorim.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise