Negresa Cu Kiwi Si Glazura De Albus

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Negresa Cu Kiwi Si Glazura De Albus

Ingrediente

  • 1 cana de lapte (o masura)
  • 1 ceasca de margarina topita (sau ulei)
  • 5 linguri de dulceata de cirese (sau orice alta dulceata)
  • 1/2 cana cu cacao (jumatate de masura)
  • 2-3 oua
  • 2 Kiwi
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1+1/2 cana cu faina (aceeasi masura ca si pentru lapte si zahar)
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de crema de ciocolata Fineti

Mod de preparare

1-Se amesteca laptele cu margarina topita si cana cu zahar pudra pana se topeste putin zaharul.

2-Se adauga praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie si cele 2-3 galbenusuri de ou. Se amesteca bine ingredientele si se adauga si cele 5 linguri cu dulceata si masura cu cacao.

3-Se amesteca si se adauga si coaja de lamaie rasa si faina pana obtinem o compozitie cremoasa ca cea pentru chec.

3-Se adauga apoi si cele 2 linguri cu crema de ciocolata, se amesteca si se toarna intr-o tava unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina. Se taie kiwi cubulete si se aseaza peste compozitia din tava. Se tine in cuptor pana ce compozitia se incheaga pe jumatate.

4-Albusurile ramase de la oua le batem bine intr-o spuma pe care o turnam peste prajitura cand aceasta este pe jumatate facuta. Mai lasam prajitura in cuptor pana ce se incheaga si albusurile.

5-Pentru a proba prajitura, infigem o scobitoare in mijlocul sau si daca iese curata atunci prajitura este gata.

6-Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca si o taiam in ce forma dorim.

7-Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise