autor:

Oana

» » Dulciuri diverse

Negresa cu nuci si cirese

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Ingrediente
unt- 150 g, zahar brun- 150 g, oua - 3 buc., cacao - 5 linguri, nuca macinata - 150 g, esenta de rom - 1 lingurita, faina - 150 g, praf de copt - o lingurita, cirese fara samburi - 300 g, Glazura:, ciocolata neagra - 80 g, smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Dificultate: Medie Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile.

Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor.

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugati-le peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de negresa, amestecand lejer cu spatula.

Tapetati o tava dreptunghiulara cu ulei si faina, turnati compozitia de negresa si presarati deasupra ciresele.

Ccoaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea.

Sscoateti negresa si lasati-o la racit, apoi taiati-o cuburi.

Pregatiti glazura, turnand smanatana fierbinte peste ciocolata rupta si omogenizati bine.

Gglazurati cuburile de negresa si serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Maria , 12 iunie 2019

    Am mai făcut negresa, dar nu cu cireșe. Cu siguranță am s-o fac. Mulțumesc.

  • Eugenia , 11 iunie 2019

    Este interesant și apetisant!

  • Cristina , 11 iunie 2019

    Buna ziua. Ce dimensiune are tava?

    • Lumi Nick , 22 iunie 2015

      cred ca-i buna si cu visine

    • rodica , 21 iunie 2015

      ESTE EXCELENTA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • unt- 150 g
  • zahar brun- 150 g
  • oua - 3 buc.
  • cacao - 5 linguri
  • nuca macinata - 150 g
  • esenta de rom - 1 lingurita
  • faina - 150 g
  • praf de copt - o lingurita
  • cirese fara samburi - 300 g
  • Glazura:
  • ciocolata neagra - 80 g
  • smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

4 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Prajitura cu crema de branza si zmeura

Prajitura cu crema de branza si zmeura

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Maria

Am mai făcut negresa, dar nu cu cireșe. Cu siguranță am s-o fac. Mulțumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Ciambelle- Gogosi italiene