autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Negresa cu prune

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2013

Ingrediente
4 oua, 200 gr faina, 200 gr zahar, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 50 gr nuca macinata mare, 25 gr cacao, esenta de vanilie, 5 linguri cu dulceata de afine, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 700 gr prune fara samburi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un vas mixam ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam apoi laptele, uleiul, faina, nucile, cacaoa, esenta de vanilie si la urma dulceata de afine, praful de copt si bicarbonatul. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
2. Turnam compozitia intr-o tava (de dimensiuni aproximative 23x32cm) tapetata cu hartie de copt. Asezam deasupra prunele taiate jumatati si le presaram cu zahar.
3. Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc potrivit aproximativ 45 de minute, din care, primele 10 minute la foc iute. Facem proba cu scobitoarea sa vedem daca este coapta la mijloc.
4. Scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca bine si o taiem cuburi, dupa care o servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu gem acrisor de prune

Negresa cu gem acrisor de prune

Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana devine o crema albicioasa, treptat adaugam uleiul mixand

14 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri pentru copii
minciunele

minciunele

Se face un aluat mai putin moale decat cel de taitei. Se intinde foaia subtire, cat muchia de cutit.

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Grigoras-Panaite , 05 octombrie 2014

    yam!

  • Fara foto

    Tanure Ables , 25 septembrie 2014

    Buna.

  • Fara foto

    Corina Adriana Popa , 16 august 2014

    mortala!!

    • Fara foto

      Sebastian Radu , 17 decembrie 2013

      Nu pot vedea lista ingredientelor, doar modul de preparare :( ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

      tare bine mai arata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      Arata bine, e si foarte buna. Am facut si eu o negresa cu nuca de cocos, a fost delicioasa.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2013

      Multumesc Silvia!!!Asa este, copiii nu prea adora fructele:)

    • Fara foto

      silvia serratore , 19 octombrie 2013

      Excelenta ideea de a ascunde fructe in negresa. Este un truc pentru copii care nu se dau in vant dupa fructe. Eu amestec in negresa aluatul cu piure de spanac sau piure de sfecla rosie.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

      Multumesc!

    • Fara foto

      Stefania Barbu , 15 octombrie 2013

      pofta buna

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

      Super!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 50 gr nuca macinata mare
  • 25 gr cacao
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri cu dulceata de afine
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 700 gr prune fara samburi

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

14 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

tare bine mai arata...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu fructe