autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Negresa cu prune

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2013

Ingrediente
4 oua, 200 gr faina, 200 gr zahar, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 50 gr nuca macinata mare, 25 gr cacao, esenta de vanilie, 5 linguri cu dulceata de afine, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 700 gr prune fara samburi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un vas mixam ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam apoi laptele, uleiul, faina, nucile, cacaoa, esenta de vanilie si la urma dulceata de afine, praful de copt si bicarbonatul. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
2. Turnam compozitia intr-o tava (de dimensiuni aproximative 23x32cm) tapetata cu hartie de copt. Asezam deasupra prunele taiate jumatati si le presaram cu zahar.
3. Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc potrivit aproximativ 45 de minute, din care, primele 10 minute la foc iute. Facem proba cu scobitoarea sa vedem daca este coapta la mijloc.
4. Scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca bine si o taiem cuburi, dupa care o servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu gem acrisor de prune

Negresa cu gem acrisor de prune

Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana devine o crema albicioasa, treptat adaugam uleiul mixand

16 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri pentru copii
Muffins cu crema de vanilie

Muffins cu crema de vanilie

Mixam ouale cu zaharul pina isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, adaugam untul topit, zaharul

7 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    liliana biholar , 20 septembrie 2017

    negresa cu prune

  • Fara foto

    Gabriela Grigoras-Panaite , 05 octombrie 2014

    yam!

  • Fara foto

    Tanure Ables , 25 septembrie 2014

    Buna.

    • Fara foto

      Corina Adriana Popa , 16 august 2014

      mortala!!

    • Fara foto

      Sebastian Radu , 17 decembrie 2013

      Nu pot vedea lista ingredientelor, doar modul de preparare :( ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

      tare bine mai arata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      Arata bine, e si foarte buna. Am facut si eu o negresa cu nuca de cocos, a fost delicioasa.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2013

      Multumesc Silvia!!!Asa este, copiii nu prea adora fructele:)

    • Fara foto

      silvia serratore , 19 octombrie 2013

      Excelenta ideea de a ascunde fructe in negresa. Este un truc pentru copii care nu se dau in vant dupa fructe. Eu amestec in negresa aluatul cu piure de spanac sau piure de sfecla rosie.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

      Multumesc!

    • Fara foto

      Stefania Barbu , 15 octombrie 2013

      pofta buna

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

      Super!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 50 gr nuca macinata mare
  • 25 gr cacao
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri cu dulceata de afine
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 700 gr prune fara samburi

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

liliana biholar

negresa cu prune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie