Negresa de post

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Negresa de post

Ingrediente

  • Simpla, usor de facut si foarte buna pentru o zi de post, in care avem pofta de ceva dulce…
  • 450g faina
  • 400g zahar
  • 120g cacao
  • 1 praf de copt
  • 500ml apa
  • 250ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de migdale(facultative)
  • 2 banane mari
  • 3 linguri cu zahar brun

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate(inafara de zahar brun si banane), adaugam uleiul, apa si esenta si omogenizam. Tapetam cu hartie de copt, o tava de 23/30cm, golim aluatul si-l nivelam.

Curatam si taiem bananele in rondele apoi le punem deasupra pe/in aluat in forma dorita. Eu am complectat si cu cateva boabe de struguri, pentru ca am avut ajutoare…la bucatile de banana, hi,hi,hi.

Presaram zahar brun deasupra si dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35 minute, la foc mediu.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem in forma dorita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise