autor:

Truedelights

» » Retete de post

Negresa de post

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
o cana zahar,, o cana ulei, , o cana apa minerala, , 3 cani faina, , o lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de otet,, 4 linguri cu gem de prune(sau de care ai prin casa), , 2 linguri cu cacao, , o lingura cu scortisoara, , o lingura cu cafea macinata, , ceva miez de nuca maruntita,, cateva stafide, , 2-3 bucati de rahat taiat in bucati mici.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

30 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa,bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 30 minute.

Se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar farin.Se taie patrate sau romburi dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron mai adanc amestecam apa, zaharul, cacaua, uleiul, gemul si bicarbonatul, apoi le

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Negresa cu gem (de post)

Negresa cu gem (de post)

Se amesteca zaharul si sarea cu apa minerala pana cand acestea se topesc. Adaugam esenta de rom,

37 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Delicioasa negresa! Eu o fac si cu visine.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Tare bine arata...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

30 voturi

Ingrediente

  • o cana zahar,
  • o cana ulei
  • o cana apa minerala
  • 3 cani faina
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de otet,
  • 4 linguri cu gem de prune(sau de care ai prin casa)
  • 2 linguri cu cacao
  • o lingura cu scortisoara
  • o lingura cu cafea macinata
  • ceva miez de nuca maruntita,
  • cateva stafide
  • 2-3 bucati de rahat taiat in bucati mici.

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Rata pe varza

Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Alexandrina (Chef de cuisine)

Delicioasa negresa! Eu o fac si cu visine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mucenici muntenesti