autor:

Truedelights

» » Retete de post

Negresa de post

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
o cana zahar,, o cana ulei, , o cana apa minerala, , 3 cani faina, , o lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de otet,, 4 linguri cu gem de prune(sau de care ai prin casa), , 2 linguri cu cacao, , o lingura cu scortisoara, , o lingura cu cafea macinata, , ceva miez de nuca maruntita,, cateva stafide, , 2-3 bucati de rahat taiat in bucati mici.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

30 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa,bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 30 minute.

Se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar farin.Se taie patrate sau romburi dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il

3 voturi    0 comentarii
3h
Slow Cooking
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate(inafara de zahar brun si banane), adaugam uleiul,

67 voturi    28 comentarii
50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Delicioasa negresa! Eu o fac si cu visine.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Tare bine arata...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

30 voturi

Ingrediente

  • o cana zahar,
  • o cana ulei
  • o cana apa minerala
  • 3 cani faina
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de otet,
  • 4 linguri cu gem de prune(sau de care ai prin casa)
  • 2 linguri cu cacao
  • o lingura cu scortisoara
  • o lingura cu cafea macinata
  • ceva miez de nuca maruntita,
  • cateva stafide
  • 2-3 bucati de rahat taiat in bucati mici.

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

16 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Alexandrina (Chef de cuisine)

Delicioasa negresa! Eu o fac si cu visine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Saratele de post cu masline Saratele de post cu masline

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Taietei picanti cu ciuperci