autor:

Alina

» » , Prajituri, Retete de post

Negresa de post - Delicioasa !!!

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Ingrediente
1 borcan gem, 1 cana apa minerala, 1 cana zahar, 3/4 cana ulei, 3 linguri de cacao, -Faina cat sa obtineti un aluat ca de chec cca. 500-600g, -Zahar vanilat, -Esenta rom, -Coaja rasa de la o lamaie, -Nuci si stafide, -Un praf de sare, 1 plic de bicarbonat de amoniu stins cu zeama de lamaie, 1 cutiuta de frisca vegetala, 1 cana de zahar pentru sirop

Dificultate: Redusa Timp: 1h

88 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron gemul, uleiul,zaharul, mirodeniile,cacaoa, apa minerala, nucile si stafidele, un praf de sare,bicarbonatul de amoniu.
Se adauga faina cernuta si se omogenizeaza.
Se pune compozitia intr-o tava unsa cu margarina ( ulei) si tapetata cu faina .
Se coace la foc potrivit circa 40 minute.
Dintr-o cana de zahar , 1/2 canuta de apa si cateva felii de lamaie se face un sirop, cu care vom stropi blatul prajiturii dupa ce se raceste.
Batem frisca lichida , pana se intareste.
Ornam prajitura cu frisca .
Este delicioasa.
Va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post - Delicioasa !!!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciorba de sfecla de post

Ciorba de sfecla de post

Calim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras, ardeiul tocat, legumele date prin razatoarea

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de post
Prajitura de post cu gem de visine

Prajitura de post cu gem de visine

Se pune gemul, zaharul, uleiul, cacao, vanilia si esenta de portocala, apa minerala si apoi faina

4 voturi    1 comentariu
50 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Ionescu , 09 decembrie 2014

    cei care intr-adevar tin post nu trebuie sa foloseasca frisca "cu grasimi vegetale " - nu este vegetala! deci nu este de post , doar contine grasimi vegetale. Daca cititi pe eticheta contine cazeinat care este proteina din lapte.

  • Fara foto

    Mihaela Togan , 04 martie 2014

    asta e reteta de negresa doar ca o insiropezi

  • Fara foto

    Andrada Cristinariu , 10 decembrie 2013

    super...

    • Fara foto

      Lili Drobota , 20 noiembrie 2013

      minunata;astazi o fac!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Delicioasa!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Reusita prajitura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      E foarte frumoasa!

    • Fara foto

      DANA (Bucatar sef) , 21 februarie 2012

      SE PARE CA AFIRMATIA MEA NU A PLACUT CUIVA...AR TREBUI FACUTA PUBLICA SA STIE MAI MULTE PERSOANE

    • Fara foto

      DANA (Bucatar sef) , 21 februarie 2012

      DRAGA, ORICINE A POSTAT ACEASTA RETETA DE POST,,NEGRESA,, TREBUIE SA STIE CA ORICE FRISCA FIE CA SCRIE PE EA VEGETALA....NU E.PENTRU CA ARE IN COMPOZITIE ZER DE LAPTE...PE CUTIE SCRIE CLAR...ASA CA NU MAI POSTATI LA RETETE DE POST.CINE NU STIE O IA DE BUNA.NU E CORECT.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2010

      Ararta minunat!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Super !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Delicioasa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Foarte buna !*****

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Reteta de salvat !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Delicios,Alina ! Orice gem?Ce se poate pune,oare,in loc de apa minerala?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Tare bine mai arata...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Apetisanta....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Foarte bunã!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

88 voturi

Ingrediente

  • 1 borcan gem
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 3/4 cana ulei
  • 3 linguri de cacao
  • -Faina cat sa obtineti un aluat ca de chec cca. 500-600g
  • -Zahar vanilat
  • -Esenta rom
  • -Coaja rasa de la o lamaie
  • -Nuci si stafide
  • -Un praf de sare
  • 1 plic de bicarbonat de amoniu stins cu zeama de lamaie
  • 1 cutiuta de frisca vegetala
  • 1 cana de zahar pentru sirop

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu mere si nuci