Ingrediente
1 borcan gem, 1 cana apa minerala, 1 cana zahar, 3/4 cana ulei, 3 linguri de cacao, -Faina cat sa obtineti un aluat ca de chec cca. 500-600g, -Zahar vanilat, -Esenta rom, -Coaja rasa de la o lamaie, -Nuci si stafide, -Un praf de sare, 1 plic de bicarbonat de amoniu stins cu zeama de lamaie, 1 cutiuta de frisca vegetala, 1 cana de zahar pentru sirop
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
103 voturi
Mod de preparare
Se adauga faina cernuta si se omogenizeaza.
Se pune compozitia intr-o tava unsa cu margarina ( ulei) si tapetata cu faina .
Se coace la foc potrivit circa 40 minute.
Dintr-o cana de zahar , 1/2 canuta de apa si cateva felii de lamaie se face un sirop, cu care vom stropi blatul prajiturii dupa ce se raceste.
Batem frisca lichida , pana se intareste.
Ornam prajitura cu frisca .
Este delicioasa.
Va doresc pofta buna !
Lili Drobota , 20 noiembrie 2013
minunata;astazi o fac!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013
Delicioasa!
kok miori (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013
Reusita prajitura.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012
E foarte frumoasa!
DANA (Bucatar sef) , 21 februarie 2012
SE PARE CA AFIRMATIA MEA NU A PLACUT CUIVA...AR TREBUI FACUTA PUBLICA SA STIE MAI MULTE PERSOANE
DANA (Bucatar sef) , 21 februarie 2012
DRAGA, ORICINE A POSTAT ACEASTA RETETA DE POST,,NEGRESA,, TREBUIE SA STIE CA ORICE FRISCA FIE CA SCRIE PE EA VEGETALA....NU E.PENTRU CA ARE IN COMPOZITIE ZER DE LAPTE...PE CUTIE SCRIE CLAR...ASA CA NU MAI POSTATI LA RETETE DE POST.CINE NU STIE O IA DE BUNA.NU E CORECT.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2010
Ararta minunat!
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
Super !
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
Super !
maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010
Delicioasa.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010
Foarte buna !*****
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010
Reteta de salvat !
husni (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010
Delicios,Alina ! Orice gem?Ce se poate pune,oare,in loc de apa minerala?
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010
Tare bine mai arata...
mia (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010
Apetisanta....
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010
Foarte bunã!