autor:

Simona_Georgescu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa lipicioasa cu cafea

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2021

Ingrediente
3 oua, 150 ml cafea espresso, 200 gr unt gras, 200 gr zahar brut, 1 lingura ulei, vanilie, un praf de sare, un varf cutit praf de copt si bicarbonat, 2 linguri cacao neagra, 100 gr ciocolata 70% cacao, Pentru decor: ciocolata alba, cafea, fructe

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

In primul rand facem cafeaua espresso la aparat. Cafeaua fierbinte o punem intr-o craticioara. Punem untul taiat cubulete peste cafea, amestecam cu un tel pana se topeste untul. Adauga ciocolata neagra taiata cubulete, amesteca cu telul pana se topeste si ciocolata. Ouale intregi se pun intr-un castron incapator. Se adauga praful de sare, zaharul si se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se deschid la culoare si capata consistenta unei creme. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa neagra. Se adauga la ouale mixate, se amesteca usor cu un tel de jos in sus sa scoatem cat mai putin aer din oua. La final se adauga amestecul topit de unt, cafea si ciocolata. Se amesteca usor pana la incorporarea ingredientelor. Aluatul de negresa l-am pus intr-o tava rotunda sau patrata, captusita cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Peste prajitura fierbinte, se pune imediat o folie de aluminiupt 5-10 minute. In felul acesta isi pastreaza si mai mult din umezeala.Se lasa apoi sa se raceasca si se serveste cu nuci, fructe, inghetata...Pentru decor: ciocolata alba si cafea. Se incalzesc la microunde si se amesteca pana se dizolva ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa lipicioasa cu cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 ml cafea espresso
  • 200 gr unt gras
  • 200 gr zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • vanilie
  • un praf de sare
  • un varf cutit praf de copt si bicarbonat
  • 2 linguri cacao neagra
  • 100 gr ciocolata 70% cacao
  • Pentru decor: ciocolata alba
  • cafea
  • fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cafea Prajitura cu cafea

Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela

Ultima modă când vorbim despre ecleruri vine cu accentul pe decor și detaliu, dar și la forma subțire, mai micuță și cu

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Chec Tigru