Ingrediente
250gr zahar, 50 ml ulei, 150gr unt, 200 ml lapte, 1 lingurita praf de copt, 2 oua, 60 gr faina, esenta de vanilie, un varf de sare, 5 linguri de cacao, 30 gr ciocolata neagra, 50-60 gr nuci ( eu nu am avut), , Pentru Glazura:, , 100 gr ciocolata neagra, 50gr frisca lichida, 50gr de unt
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
325 voturi
Mod de preparare
Bateti albusurile spuma tare.
Intr-o craticioara la foc mic, puneti untul taiat bucatele si cand s-a topit adaugati zaharul, 4 linguri de cacao, esenta de vanilie, laptele, ciocolata si uleiul. Cand s-a topit si zaharul dati craticioara la o parte si lasati sa se raceasca.
Amestecati faina cu praful de copt 1 lingura de cacao si sarea.
Adaugati sosul facut inainte peste faina si mixati pana la omogenizare.
Adaugati galbenusurile, amestecati din nou, iar la sfarsit adaugati albusurile batute spuma si amestecati de sus in joc cu o lingura de lemn sau spatula.
Turnati compozitia in tava si coaceti negresa timp de 30-35 de minute la 175-180 grade.
Faceti testul scobitorii pentru a va asigura ca s-a facut.
Glazura:
Puneti ciocolata intr-o craticioara la foc mic si cand s-a topit pe jumatate adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana se topeste ciocolata si apoi adaugati untul amestecand continuu. Cand acesta s-a topit luati craticioara de pe foc.
roxana neagu , 23 noiembrie 2015
Cea mai buna reteta
Dori Violette , 19 februarie 2015
Are deja 5 linguri de cacao si cu inca 60 gr faina... eu zic ca e suficient la doar 2 oua, plus nucile si ciocolata.
Dori Violette , 19 februarie 2015
Ciocolata neagra cu un continut de cacao de cel putin 80%, nu o confunda cu cea care contine lapte. O gasesti in orice supermarket sub forma de tableta.
Mihaela Ciocarlea , 03 decembrie 2014
Ciocolata menaj???? Sau ciocolata cu lapte??? Cine ma ajuta.multumesc
Adriana Ciuca , 20 august 2014
este mai putina sau e prea multa....faina
Marta Zarnescu , 10 mai 2014
Dublati cantitatea de faina si va iesi o negresa ff buna:)
Alex Drug , 02 mai 2014
Muhahaha! Pastreaza si mie!
Cucos Marius Ionut , 02 mai 2014
Haaa, ia sa facem niste negrese xD
Diana Paraschiv , 30 aprilie 2014
reteta nu este corecta.acum am facut.o faina nu este in cantitate corecta
Edi Ceausu , 10 ianuarie 2014
o facem chiar acum
Melian (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013
Maria imi pare rau ca nu ti-a iesit, cantitatea de faina este corecta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013
super...
Pirvan Bianca , 10 noiembrie 2013
TARE BINE ARATA
Alina Munteanu , 04 noiembrie 2013
nu cred ca este suficient doar 60 gr de faina
Alina Nicolau , 19 octombrie 2013
mmmmmmmmmmmm delicioasa ,o so incerc si eu
Gabriela , 19 octombrie 2013
Doar 60 grame de faina ???????
Marian Stanciu , 04 octombrie 2013
Irina stanciu
Melian Retete Culinare , 03 octombrie 2013
Aia se numeste neatentie. Nu se ("arde") taie, daca o topesti la foc minim impreuna cu frisca lichida. Succes
Geanina Ichim , 03 octombrie 2013
ce greseala,cum sa pui ciocolata pe foc SE ARDE...ea se topeste la bain marine nicidecum direct pe foc
Geanina Ichim , 03 octombrie 2013
.
Melian Retete Culinare , 02 octombrie 2013
Multumesc, ma bucur ca ti-a placut.
Monica Harosa Monica , 02 octombrie 2013
foarte buna
foarte buna , 02 octombrie 2013
foarte buna