autor:

Melian

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa pufoasa

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Ingrediente
250gr zahar, 50 ml ulei, 150gr unt, 200 ml lapte, 1 lingurita praf de copt, 2 oua, 60 gr faina, esenta de vanilie, un varf de sare, 5 linguri de cacao, 30 gr ciocolata neagra, 50-60 gr nuci ( eu nu am avut), , Pentru Glazura:, , 100 gr ciocolata neagra, 50gr frisca lichida, 50gr de unt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

325 voturi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 175 grade
Bateti albusurile spuma tare.
Intr-o craticioara la foc mic, puneti untul taiat bucatele si cand s-a topit adaugati zaharul, 4 linguri de cacao, esenta de vanilie, laptele, ciocolata si uleiul. Cand s-a topit si zaharul dati craticioara la o parte si lasati sa se raceasca.

Amestecati faina cu praful de copt 1 lingura de cacao si sarea.
Adaugati sosul facut inainte peste faina si mixati pana la omogenizare.

Adaugati galbenusurile, amestecati din nou, iar la sfarsit adaugati albusurile batute spuma si amestecati de sus in joc cu o lingura de lemn sau spatula.
Turnati compozitia in tava si coaceti negresa timp de 30-35 de minute la 175-180 grade.
Faceti testul scobitorii pentru a va asigura ca s-a facut.
Glazura:

Puneti ciocolata intr-o craticioara la foc mic si cand s-a topit pe jumatate adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana se topeste ciocolata si apoi adaugati untul amestecand continuu. Cand acesta s-a topit luati craticioara de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa pufoasa

Negresa pufoasa

Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte,

33 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii

  • Gabriela , 14 octombrie 2018

    Cantitatea de faina esteinsuficenta. Glazura se pune calda sau rece ?

  • Cristina , 01 martie 2018

    Am dublat cantitatea de faina si a iesit superb de buna. Multumesc!

  • Daniela , 20 august 2016

    Faina nu e suficienta. Nu a iesit prajitura...

    • roxana neagu , 23 noiembrie 2015

      Cea mai buna reteta

    • Dori Violette , 19 februarie 2015

      Are deja 5 linguri de cacao si cu inca 60 gr faina... eu zic ca e suficient la doar 2 oua, plus nucile si ciocolata.

    • Dori Violette , 19 februarie 2015

      Ciocolata neagra cu un continut de cacao de cel putin 80%, nu o confunda cu cea care contine lapte. O gasesti in orice supermarket sub forma de tableta.

    • Mihaela Ciocarlea , 03 decembrie 2014

      Ciocolata menaj???? Sau ciocolata cu lapte??? Cine ma ajuta.multumesc

    • Adriana Ciuca , 20 august 2014

      este mai putina sau e prea multa....faina

    • Marta Zarnescu , 10 mai 2014

      Dublati cantitatea de faina si va iesi o negresa ff buna:)

    • Alex Drug , 02 mai 2014

      Muhahaha! Pastreaza si mie!

    • Cucos Marius Ionut , 02 mai 2014

      Haaa, ia sa facem niste negrese xD

    • Diana Paraschiv , 30 aprilie 2014

      reteta nu este corecta.acum am facut.o faina nu este in cantitate corecta

    • Edi Ceausu , 10 ianuarie 2014

      o facem chiar acum

    • Melian

      Melian (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Maria imi pare rau ca nu ti-a iesit, cantitatea de faina este corecta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      super...

    • Pirvan Bianca , 10 noiembrie 2013

      TARE BINE ARATA

    • Alina Munteanu , 04 noiembrie 2013

      nu cred ca este suficient doar 60 gr de faina

    • Alina Nicolau , 19 octombrie 2013

      mmmmmmmmmmmm delicioasa ,o so incerc si eu

    • Gabriela , 19 octombrie 2013

      Doar 60 grame de faina ???????

    • Marian Stanciu , 04 octombrie 2013

      Irina stanciu

    • Melian Retete Culinare , 03 octombrie 2013

      Aia se numeste neatentie. Nu se ("arde") taie, daca o topesti la foc minim impreuna cu frisca lichida. Succes

    • Geanina Ichim , 03 octombrie 2013

      ce greseala,cum sa pui ciocolata pe foc SE ARDE...ea se topeste la bain marine nicidecum direct pe foc

    • Geanina Ichim , 03 octombrie 2013

      .

    • Melian Retete Culinare , 02 octombrie 2013

      Multumesc, ma bucur ca ti-a placut.

    • Monica Harosa Monica , 02 octombrie 2013

      foarte buna

    • foarte buna , 02 octombrie 2013

      foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

325 voturi

Ingrediente

  • 250gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 150gr unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 60 gr faina
  • esenta de vanilie
  • un varf de sare
  • 5 linguri de cacao
  • 30 gr ciocolata neagra
  • 50-60 gr nuci ( eu nu am avut)
  • Pentru Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50gr frisca lichida
  • 50gr de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

37 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

Gabriela

Cantitatea de faina esteinsuficenta. Glazura se pune calda sau rece ?

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca