Negresa specială

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Negresa specială

Ingrediente

  • 1/2 cană nucă tocată mare,
  • 3 ouă,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 1 cană zahăr tos,
  • 50 g cacao,
  • 200 g unt,
  • o lingură praf de copt,
  • 1 cană făină,
  • 1/8 linguriță sare.
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată amăruie,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 100 ml vin alb sec,
  • migdale.

Mod de preparare

Încingem cuptorul la 180 grade C.

Ungem o tavă de 32x24 cm cu unt.

Cernem într-un castron făina cu praful de copt și sarea.

Topim untul în bain-marie.

Cernem cacao, o adăugăm în untul fierbinte și amestecăm bine cu un tel.

Adăugăm zahărul și batem bine cu mixerul.

Adăugăm esența de vanilie și încorporăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

Lăsăm mixerul și adăugăm făina amestecând ușor cu o lingură.

Adăugăm nuca și amestecăm ușor.

Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor pentru 30-35 minute.

Se lasă la răcit în tavă.

Pentru glazură topim ciocolata în bain-marie, adăugăm vinul și smântâna și amestecăm bine.

Se taie negresa în pătrățele de 5x5cm și se întinde glazura.

Fiecare bucățică se ornează cu câte o migdală.

Se servește după cel puțin o oră.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise